Masna koža koja stari

Masna koža koja stari
04.09.2021 No Comments Beauty/Age protect/Filler care, Dermatologija, Online prodavnica kbtim.rs

Masnu kožu karakterišu povećana aktivnost lojnih žlezdi, gruba tekstura i proširene pore. Ovaj tip kože je sklon pojavi bubuljica i mitisera, najčešće u periodu adolescencije ali neretko i u odraslom dobu. Međutim, postoje i prednosti masne kože. Lučenje sebuma pomaže u očuvanju kože, a osobe sa ovim tipom kože uglavnom imaju deblju kožu i manje finih linija i bora. Ključ održavanja ovog tipa kože je u postizanju ravnoteže između produkcije sebuma i održavanja prirodne vlažnosti kože.

Kožu koja stari prepoznajemo po četri osnovna znaka starenja kože, a to su:

-gubitak sjaja kože sa pojavom hiperpigmentacija
-pojava vidljiviih bora i finih linija
-pad tonusa kože zbog istanjivanja epidermisa
-dehidratacija i izražena tekstura kože

Masnoj koži koja stari je potrebno je prilagoditi proizvode i navike u svakodnevnoj nezi. Odgovarajuća nega bi trebalo da prati potrebe masne kože, kako bi regulisala lučenje masnoća i istovremeno štitila od starenja.

Izdvojila bih nekoliko pravilnih navika koje su se pokazale učinkovitim u nezi masne kože koja stari. Ne treba korisiti proizvode koje u sebi sadrže alkohol. Potražite proizvode koji su obeleženi sa non-comedogenic. Sledeći bitan korak je čišćenje lica, proizvodom za umivanje koji je namenjen masnom tipu kože. Preporučujem umivanje gelom svake večeri, a ujutru je uglavnom dovoljno umivanje vodom. Prečesto umivanje gelom može dati kontraefekat, jer kao odgovor na uklanjanje površinskog sloja lipida, epidermis će reagovati povećanom sekrecijom žlezda i time dovesti do pogoršanja problema.

Nanošenje kreme ili fluida za hidrataciju svake večeri nakon umivanja će održati kožu mekom i hidriranom, dok je ujutru neizostavan korak nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom. Krema sa SPF-om, namenjena masnom tipu kože, će vas zaštiti od pojave promena na koži, tipa melanoma a istovremeno će zaštiti kožu od oštećenja kože izazvanih suncem kao i od pojave bora i finih linija.

Ukoliko niste probali liniju Age Protect kompanije Uriage, toplo vam preporučujem da to učinite. 
Age protect linija sadrži aktivne sastojke koji su dokazano efikasni u borbi protiv starenja.

-Vitamin A- retinol je antioksidans koji u koži favorizuje ćelijski mehanizam neophodan za normalnu funkciju epitelnih ćelija, utiče na produkciju faktora rasta, stimuliše metaboličku aktivnost povećavajući sintezu kolagena i štiti epiderm od infekcija ponašajući se kao fizička barijera. Aktivnost retinola umanjuje vidljivost finih linija i bora i doprinosi poboljšanju celokupnog izgleda kože.

-Vitamin C, askorbinska kiselina, je važan antioksidans koji inhibira enzim tirozinazu 9 koja je regulator produkcije melanina. Takođe ima fotoprotektivno dejstvo, u sinergiji sa SPF-om efikasno suprimira slobodne radikale i od esencijalne važnosti za dobro funkcionisanje kolagena.

-Vitamin E, tokoferol, je veoma moćan antiosidans koji redukuje peroksidaciju fosfolipida i prevenira ukrštanje kolagena, ponaša se kao emolijens i na taj način poboljšava teksturu kože.

-Hijaluronska kiselina pojačava dejstvo drugih aktivnih sastojaka u preparatu, jača kožnu barijeru, intenzivno hidrira kožu i ublažava fine linije i bore. Age Protect fluid je lagane teksture i namenjen je svim tipovima kože. Nanosi se ujutru, nakon umivanja vodom, a pre kreme sa SPF-om i sprečava znake starenja, smanjuje pojavu finih linija i bora, pomaže u sprečavanju nastajanja tamnih mrlja i sužava pore. Sadrži Uriage Termalnu Vodu, retinol, hijaluronsku kiselinu, vitamine C i E.

Za večernju negu, idealna je kombinacija Uriage Age Protect seruma i kreme za oko očiju. Serum štiti kožu od zagađenja i štetnih efekata vidljive plave svetlosti a istovremeno se bori protiv pojave znakova starenja, čineći kožu jedrijom i blistavijom. Od sastojaka u sebi ima Uriage Termalnu Vodu, retinol, hijaluronsku kiselinu, vitamine C i E. Nakon nanošenja ovog proizvoda, nanesite Uriage Age protect kremu za predeo oko očiju, koja smanjuje otečenost, tamne kolutove i umanjuje bore efektom zatezanja kože. Sadrži Uriage Termalnu Vodu, hijaluronsku kiselinu, retinol, shea puter, vitamine C i E i još puno aktivnih sastojaka koji sinergistički deluju u borbi protiv pojave bora.

Najbolje što možete učiniti za svoju kožu je da joj pružite svakodnevnu negu odgovarajućim proizvodima. Na taj način ćete ostvariti dugoročan cilj očuvanja svoje kože negovanom i pre svega zdravom.

POSETI ONLINE SHOP-Kupuj sigurno, komforno iz svog doma!

Dr Danica Jocić

Klinički centar Niš

Klinika za dermatologiju 

About The Author

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *