Hidratacija i nega kože lica posle leta

Hidratacija i nega kože lica posle leta
23.09.2021 No Comments Dermatologija kbtim.rs

Koža može biti dehidrirana, iako se u njenom sastavu nalazi 64% vode, a to u mnogome zavisi od njene barijerne funkcije. U najpovršnijem rožastom sloju kože se nalaze prirodni hidrirajući faktori poput ceramida, holesterola i masnih kiselina, koji su zaduženi za njenu hidraciju i stvaranje zaštitne barijere koja, između ostalog, ima ulogu u usporavanju transepidermalnog gubitka vlage.

Na hidriranost kože utiču genetika, faktori spoljašnje sredine, zdravstveno stanje i životne navike. Čak i za one koji nisu skloni suvoj koži, faktori spoljašnje sredine mogu biti uzrok pada stepena hidracije. To se naročito odnosi na kožu lica koja je osetljivija od kože na drugim delovima tela i najizloženija je UV zracima i iritansima. Mnogi nailaze na problem sa dehidriranom kožom za vreme i nakon letnjeg perioda.

Faktori koji utiču na to su pojačano znojenje, UV zračenje, temperaturne promene, ekstremno suv vazduh, kao i povećana vlažnost vazduha i klimatizacija prostorija. Ne tako retko, u osnovi problema je neadekvatna svakodnevna nega. Znaci da je barijerna funkcija kože ugrožena mogu biti u vidu crvenila, perutanja, suvoće kože, gubitka sjaja i elastičnosti sa naglašenim finim linijama uz subjektivni osećaj zatezanja ili neprijatnosti.

Uriage Eau Thermale linija je specijalno formulisana linija za hidraciju kože u čijoj osnovi se nalazi Uriage izotonična termalna voda obogaćena mineralima i oligoelementima koja jača barijernu funkciju kože, štiti je, umiruje i hidrira. Inovacija u Eau Thermale liniji je hidrirajući kompleks H20 patch, u prevodu vodeni flaster, u čijem sastavu se nalazi hijaluronska kiselina, alginat i polisaharidni kompleks Pullulan koji štiti ćeliju od isušivanja. U sastavu je i Aquaxyl kompleks koji prodire kroz rožasti sloj i povećava rezerve prirodnih vlažećih faktora. Proizvodi iz ove linije su hipoalergeni, bez parabena, veštačkih boja i mirisa, i prijatne su teksture.

Uriage Eau Thermale Legere je lagana hidrantna krema za normalnu i kombinovanu kožu koja obezbeđuje 24-časovnu hidriranost. Brzo se apsorbuje, nelepljive je i nemasne strukture, i prijatnog voćnog i cvetnog mirisa. Od aktivnih sastojaka sadrži fitoskvalen dobijen iz maslinovog ulja.

Uriage Eau Thermale Rich je hidratantna krema za suvu i veoma suvu kožu. Bogate je teksture, laka je za nanošenje i brzo se apsorbuje. Od aktivnih sastojaka sadrži i Ši buter.

Uriage Eau Thermale Serum- Hidratantni serum za sve tipove kože koji u sastavu ima Aquaxyl X2 HMW i hijaluronsku kiselinu. Nanosi se neposredno pre kreme i pojačava njen hidratantni efekat. Hidrira kožu, obnavlja je i daje joj blistavi sjaj.

POSETI ONLINE SHOP-Kupuj sigurno, komforno iz svog doma!

Asist. dr Olivera Levakov, dermatolog

About The Author

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *