Prva nega kože novorođenčeta: Klub beba trudnica i mama

Prva nega kože novorođenčeta: Klub beba trudnica i mama
22.10.2021 No Comments Klub beba trudnica i mama kbtim.rs

Koža novorođenčeta ima debljinu koja čini tek jednu petinu debljine kože odrasle osobe jer se još uvek razvija. Ona je zato veoma nežna. Važno je da preparati za bebu budu veoma blagi kako bi zaštitili njenu osetljivu kožu. Preporučuje se da novorođenčete kupate u vodi u koju ste dodali samo nekoliko kapi ulja za bebe kako ne biste narušili prirodnu barijeru njene kože.

Na taj način omogućavate koži da se razvija i postane otpornija tokom narednih nedelja i meseci jer neće morati da se bori sa infekcijama ili iritacijama.

Kasnije, možete koristiti i prvi šapon, prvu kremu za kupanje zatim prvu kremu i prvo mleko iz brenda Uriage. Uriage je brend Francuske dermokozmetike kog odlikuje kvalitet, efikasnost i bezbednost.

U pitanju su hipoalergeni preparati, bez parabena, veštačkih mirisa i boja, oftalmološki I dermatološki testirani.

U sastavu svakog Uriage proizvoda je Termalna Voda koja izvire u srcu Francuskih Alpa. Ukoliko beba ima specifično stanje kože izazvano ekcemom ili iritacijom, možete koristiti Uriage perioralnu kremu koja umiruje iritacije. Zatim kremu za pelensku regiju namenjena nezi kože i prevenciji pelenskog osipa, štiti kožu od štetnog uticaja urina i stolice stvaranjem neokluzivnog zaštitnog sloja, umiruje iritacije, obnavlja kožu te regulise prirodnu floru kože.

Pomoć kod vlažnih iritacija

Cu-Zn sprej koji umiruje i čisti iritiranu kožu. Preporučuje se kod kontaktnog dermatitisa u akutnoj fazi, eksudativnog oblika atopijskog dermatitisa, maceracija kože u pregibima i ostalih dermatoza.

Veoma čest problem sa kojim se roditelji takođe susreću je temeljača. Temenjača je seborični dermatitis poglavine. Može se opisati kao pojava masnih žućkastih naslaga na temenu glave, posebno u delu gde raste kosa. Uraige mleko protiv temenjace – nežno uklanja temenjacu na vlasištu i licu. Nežno umasirati u bebino vlasište i ostaviti preko noći. Ujutro temeljno isprati vlasište.

Veoma čest problem sa kojim se roditelji takođe susreću je temeljača. Temenjača je seborični dermatitis poglavine. Može se opisati kao pojava masnih žućkastih naslaga na temenu glave, posebno u delu gde raste kosa. U – nežno uklanja temenjacu na vlasištu i licu. Nežno umasirati u bebino vlasište i ostaviti preko noći. Ujutro temeljno isprati vlasište.

About The Author

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *