KAKO ZAŠTITITI KOŽU LICA OD IRITACIJA I OČUVATI MIKROBIOM

KAKO ZAŠTITITI KOŽU LICA OD IRITACIJA I OČUVATI MIKROBIOM
09.05.2022 No Comments Dermatologija, Online prodavnica kbtim.rs

Koža je neprestano pod uticajem mnogih štetnih agenasa iz okruženja, kao i od produkata našeg metabolizma koji zavisi od genetike i načina ishrane, pa i od raspoloženja. Agensi iz okoline su fizički i hemjski faktori: zagađenje sredine, uticaj UV i drugih zračenja, neadekvatna kozmetika, razne procedure koje se izvode na licu, specifične aero čestice u profesionalnom okruženju i dr.

Iako je pod uticajem štetnih agenasa, naša koža je najotporniji organ. Ono što je čini tako posebnom se jednim imenom zove barijera. Rožasti sloj (ćelije koje imaju veoma mali procenat vode) je prva i najvažnija barijera kože. Veoma je slabo propustan. To onemogućava patogenim bakterijama prolazak u dublje slojeve kože. Sledeci je lipidni sloj, veoma važan za održavanje vlažnosti i masnoće dubljih slojeva kože. Zatim prisustvo miliona mikroorganizama koji žive u simbiozi sa nama. To su tzv. dobri mikroorganizmi- bakterije, gljivice, virusi. Kada postoji ravnoteža između dobrih mikroorganizama i patogena, koža je u homeostazi, tj. zdrava. Sve što urušava ovu ravnotežu, dovodi do promena na koži. Zato je neophodno voditi računa kakve preparate za kožu koristimo, kako se hranimo, kakve su nam emocije i kako čuvamo sredinu u kojoj živimo.

    MAJKA ZEMLJA JE SVIMA NAMA MAJKA!

U skladu sa tim, Uriage medicinska kozmetika je u skladu sa prirodom, jer koristi prirodnu termalnu vodu kao i brojne prirodne supstance iz biljaka.

Centela Asiatica (Tigrova trava) – jača elastičnost zidova krvnih sudova, pospešuje sintezu kolagena koji daje čvrstinu koži, učestvuje u procesu zarastanja rana, smanjuje rizik od stvaranja ožiljaka, ima antivirusno dejstvo, ima anti-age efekat.

Vitamin B5 ili D Pantenol umiruje i regeneriše kožu.

Inulin prebiotik izolovan iz cikorije i agave, stimuliše aktivnost i rast dobrih bakterija, zahvaljujući enzimu inulinazi, koji nemaju „loše“ bakterije.

Hijaluronska kiselina koja se dobija fermentacijom bakterija vezuje molekule vode za sebe, hirdira i daje volumen koži.

Termalna voda smanjuje gubitak vode u koži, smanjuje toksičnost „loših“ bakterija, jača prirodnu barijeru kože.

Sve ove neophodne supstance za očuvanje barijerne funkcije kože, ishranu i anti age efekat sadrže dva inovativna URIAGE proizvoda iz Bariederm linije. To su Bariederm CICA DAILY Gel-Krema i Bariederm CICA DAILY serum.

Bariederm CICA DAILY serum, za dnevnu i noćnu negu, lagano se nanosi utapkavanjem. Kombinuje se sa drugim proizvodom za dnevnu negu. Odličan kao podloga za šminku.

Bariederm CICA DAILY Gel-Krem za dugotrajnu negu, za jačanje kože, kako bi koža bila otpornija na oštećenja. Za dnevnu i noćnu negu. Može u kombinaciji sa serumom ili samostalno.

     ZDRAVA KOŽA – ZDRAV ORGANIZAM

Dr Suzana Kostić, specijalista dermatovenerolog

YUTA CENTAR, Čačak.

About The Author

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *