ZAŠTITA OD SUNCA

ZAŠTITA OD SUNCA
06.07.2022 No Comments Klub beba trudnica i mama, Online prodavnica kbtim.rs

Sunčevo zračenje je kompleksnog sastava i ima svoje pozitivne i negativne efekte na naš organizam. Intezitet sunčevog zračenja na koži zavisi od godišnjeg doba, vremena u toku dana, nadmorske visine, geografske širine, tla.

Biološki efekti solarnog zračenja na koži, kao posledica infrared zraka ( 400-800 nm) su vazodilatacija ( eritem-crvenilo). Kao posledica delovanja UVA zraka ( 320-400nm) su neposredna pigmentacija, fotodermatoze, preplanulost (odložena pigmentacija), imunosupresija, starenje kože ali i kancer kože.


UVB zracenje (290-320 nm) se okrivljuje za nastanak opekotina od sunca, epidermalne hiperplazije, karcinoma kože, imunosupresije  ali i pozitivnog efekta-stvaranje Vit D.


Upravo zbog ovih neželjenih efekata UV zračenja, ne preporučuje se direktno izlaganje suncu. S obzirom da ne možemo uvek da ga izbegnemo, moramo da se adekvatno zaštitimo. Zbog toga se savetuje primena adekvatne zaštitne odeće, šešira širokog oboda, zaštitnih naočara i adekvatnih preparata za zaštitu od sunca. Adekvatan preparat za zaštitu od sunca treba da ima širok spektar zaštite, minimalno SPF 30, da štiti i od UVB i UVA zraka. Treba ga nanositi na svaka 2h i u dovoljnoj količini.                                           

Pod dejstvom UV zraka i slobodnih radikala dolazi do stimulacije melanocita i nastanka hiperpigmentacija. One su izraženije kod osoba tamnije puti, kod  trudnica i osoba koje su na hormonskoj terapiji, te je primena ovakvih preparata kod tih osoba neophodna.
Tehnologija Skin Shield kombinuje Uriage Termalnu vodu i jednostavni aktivni sastojak, ekstrakt spirulina, koji pomaže u zaštiti DNK, koji sprečava oštećenje ćelija i fotostarenje zbog UV zraka. Bariesun patent stvara zaštitni film na koži koji pomaže u ograničavanju prodiranja UV zraka na površinu epidermisa, te tako omogućava fotozaštitu.


Njegova formula kombinuje aktivne sastojke protiv tamnih mrlja kao i antioksidanse i umirujuće aktivne sastojke koji ujednačavaju ten i smanjuju pigmentne mrlje.

Uriage Bariesun SPF 50+fluid protiv hiperpigmentacija kombinuje visokodelotvorni filterski kompleks i dva dermatološka  patenta za zaštitu kože, sprečavajući oštećenja ćelija i fotostarenje, uzrokovano UVA, UVB i plavim svetlom. Na taj način se spečava pojava tamnih fleka.                                       

Zahvaljujući najnovijem kompleksu filtera visokih perfomansi ovaj matirajući fluid je specijalno namenjen mešovitoj i masnoj koži i obezbeđuje potpunu zastitu kože lica od UVB, UVA zraka, slobodnih radikala i intezivno hidrira kožu. Ekstrakt sladića deluje seboregulatorno te dugotrajno matira kožu.                               

Lagana nemasna krema, zahvaljujući kompleksu filtera visokih performansi, pruža vrlo visoku zaštitu od UVA i UVB zraka, slobodnih radikala i sprečava isušivanje kože, izuzetno je pogodna za normalnu i suvu kožu.

POSETI ONLINE SHOP-Kupuj sigurno, komforno iz svog doma!

Dr Vesna Jovanović, specijalista dermatovenerologije

About The Author

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *