Niš – Srbija

redakcija@kbtim.rs

U proteklih par nedelja, javnost je uznemirena zbog slučaja “Lažne patronažne sestre” a koji smo imali prilike da pročitamo najpre putem storija na Instagram profilu Ane Mihajlovski a zatim i u medijama.

Televizije, emisije i članci danima su informisali građane Srbije o Melisi Osmanović navodne patronažne sestre iz Niša.

Za svoj portal Melisa se javlja sa najnovijim vestima, podacima, dokazima i merodavnim izjavama.

OBUKA ZA TRUDNICE POD LUPOM POLICIJE?

Jedan je od naslova koji smo mogli da pročitamo, te navode da je uhapšena ili joj je izrečena neka kazna.

Melisa Osmanović, se obratila niškoj policiji radi provere statusa o krivičnoj prijavi, po navodu iz članka Blic je obavestio javnost sledeće:

“Proveravamo i utvrđujemo sve navode iz krivične prijave”, potvrđeno je “Blicu” u niškoj policiji, bez bližeg navođenja identiteta osobe niti drugih detalja o osobi protiv koje je podneta prijava.

Protiv Melise Osmanović, predsednice Udruženja Kluba beba trudnica i mama, nikada se nije vodio postupak izvršenja bilo koje prijave. A dokaz vam prenosimo putem uverenja Ministarstva unutrašnjih poslova kao i Osnovnog suda u Nišu.

Prijava od strane Marije Stanković

-Svaku reč je izmislila kao i čitavu farsu oko skandala kako bi dobila medijsku pažnju. Ženu treba ispitati od strane stručnih lica, mesecima me opseda. Dolazila je u 01h posle ponoći uznemiravala mi decu, više puta opsedala i sve lekare i saradnike sa kojima sarađujem, svi smo svedoci Marijinog nedoličnog ponašanja, umesto da često reklamira svog supruga advokata tužbama, trebao bi je posavetovati da ovakvim izjavama i lažnim svedočenjem mogu ozbiljno da naruše ugled porodice. – Izjavila je Melisa.

MARIJA STANKOVIĆ IZ NIŠA REDOVNO UPUĆUJE TUŽBE I SOPSTVENOJ FAMILIJI, OGOVARA U MEDIJIMA I ROĐENU MAJKU.

INSPEKCIJSKA KONTROLA PROVERAVA SVE NAVODE IZ PRIJAVE

Po navodu samo jedne osobe, uspela je da prizove sve konkurencije i druge resore koje su ANONIMNO potvrđivale navode i optužbe.

-Čekamo na hiljade žrtava po navodu medija, ali čini mi se da žrtava nema na svu sreću. Marija Stanković će odgovarati pred zakonom jer je lažno svedočila i uznemirila javnost dezinformacijama i lažnim tvrdnjama, postoji policija i ministartva koja će se ozbiljno angažovati slučajem. Dodaje Osmanovićeva.

-Izjavila je da sam patronažna sestra, da nelegalno obavljam delatnost u Udruženju, da sam dobila donacije/novčana sredstva od grada Niša, države, stranke, da sam podmićivala lekare, da radim u zdravstvenim ustanovama, da sarađujem privatno sa direktorom ginekologije u Nišu, da naplaćujem nelegalno obuke koje ujedno i sama organizujem, da naplaćujem privatnu patronažu itd…

Navodi su u prijavi koji se detaljno proveravaju.

-Kažu da moja samouverenost leži u pokriću nekog političara ili mafije. Nije istina, moja samouverenost leži u istini i demantovanju svih laži, pravda će biti zadovoljna. Nema za šta da odgovaram kada nisam podlegla ni jednoj laži iz prijave. Ističe Osmanićeva.

POKUŠAJ I U JANUARU 2024.

Ista optužba i prijava usledila je u januaru ove godine. Prijave su odbačene zbog nedostatka dokaza, odnosno nepotpunih dokaza u krivičnoj prijavi od strane Marije Stanković iz Niša.

KO JE MELISA OSMANOVIĆ?

Melisa Osmanović rođena 28.09.1995. u Nišu. Po struci web dizajner i multimedije. Kreator više portala za srpsko tržište, poseduje svoje sajtove i održava nekoliko svojih saradnika. Saradnju sa SkyHosting kompanijom u Nišu započela je pre 7 godina.

Kroz talenat pevanja učestvovala je na takmičenjima niške muzičke grupe La Campanella.

Među prvima je dovela sistem “Digitalne ordinacije” kada je Kovid onemogućio regularno zdravstvo te su preporuke bile da se ljudi informišu online bez fizičkog kontakta. Tako je uvela kategoriju “Online doktor” 2020. godine.

U periodu od 2018.-2022. radila je kao volonter u različitim udruženjima i organizacijama u Sloveniji a čiji su zastupnici iz Bosne i Hercegovine.

Od 2017. godine imenovana je za predsednicu Udruženja “Klub beba trudnica i mama” u Srbiji čiji je osnivač.

2017. Potpisala je ugovor sa medicinskom školom Hipokrat u oblasti vanrednog obrazovanja, za smer pedijatrijske sestre, zvanično je još uvek njihova učenica.

2018. Gradska opština Niška Banja podržala je nacionalnu kampanju za povećanje nataliteta u Srbiji čiji je pokretač i na predlog Kluba beba trudnica i mama uz nesebičnu pomoć i podršku Direkcije za izgradnju grada Niša i JKP Parking servis pristupila izgradnji „Maminog mesta za dojenje“. Klupa je namenjena majkama koje doje, a u njenom sastavu se nalazi i pult za presvlačenje.

2019. – 2023. Započela je prvu turneju u Srbiji, besplatnu edukaciju za buduće roditelje u saradnji sa zdravstvenim licima iz gradova u kojima je gostovala. Organizacija koju je vodila iz Niša, obišla je Bor, Zaječar, Pirot, Leskovac, Kruševac, Kragujevac, Beograd i Novi Sad.

2023. U saradnji sa lekarima angažovala je savetovalište za trudnice pod nazivom “Akademija za trudnice” koja ima za cilj da trudnice ohrabri i odgovori na sve nedoumice i pitanja od strane 15 stručnih lica i to online putem Zoom aplikacije. Učesnice ove Akademije moraju biti članice Udruženja Klub beba trudnica i mama.

2024. Pokretač je mnogobrojnih humaniratnih akcija. Tako je pokrenula i svoju pod nazivom “NEONATUS” koja predstavlja saradnju sa neonatološkim centrima i porodilištima u Srbiji u cilju poboljšanja uslova i pomoći kako terminskim tako i prevremeno rođenim bebama.

Govori Engleski i Slovenački jezik. Poseduje vozačku dozvolu kao i sertifikat za pisanje biznis planova, u okviru kojeg će zasnovati i svoj novi biznis a u cilju unapređenja ženskog preduzetništva i rodne ravnopravnosti. Mama je dvojice dečaka.

Melisa Osmanović predsednica udruženja Klub beba trudnica i mama

ISTORIJA KLUBA BEBA TRUDNICA I MAMA

13.10.2016. Kreirala je grupu na Fejsbuku pod nazivom “KLUB BEBA TRUDNICA I MAMA“. U cilju razmene iskustva i međusobne podrške mama i trudnica. Melisa dodaje da je uz pomoć velikog auditorijuma žena sprovodila razne humanitarne akcije, podelu paketa bebi opreme, donaciju novčanih sredstava i ostalih humanitarnih akcija.

Moja inicijativa i želja da pomognem svim novorođenim bebama nastala je povodom rođenja moje druge prevremeno rođene bebe.

Klupa za dojilje i u Niškoj Banji

-Grupa je rasla svakodnevno, žene su imale puno pitanja a na ista su i davale odgovore. Jednog dana mi se javila članica grupe po struci pravnica. Rekla mi je da snosim odgovornost za posledice ukoliko neka od žena upotrebi pogrešan savet jer su žene međusobno bez konsultacije lekara, nadzora apoteke ili zdravstvene ustanove delile preporuke za preparate. Kao administrator grupe, prihvatila sam odgovornost i savet da nađem stručne ljude koji bi želeli da pomognu savetima i eventualnim konsultacijama. Tako sam 2017. dovela prve stručnjake, a prvi je bio Marko Obradović iz Beograda, pedijatrijski tehničar a ubrzo je došao i dr Petar Stojković danas ginekolog na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu. Dalje su ulazili ostali lekari, tehničari i farmaceuti.

OTVARANJE UDRUŽENJA

-Mnogi su udruženje shvatili kao zabavu ili nedovoljno potpunu organizaciju. Udruženje je institucija koja nalaže ODLUKU, STATUT I REŠENJE. Dodaje Melisa Osmanović.

-Nakon što sam videla da grupa prerasta u ozbiljniju organizaciju, odlučujem da u decembru 2017. registrujem udruženje i da aktivnosti koje smo sprovodili online, organizujemo uživo.

ŠTA SE NAVODI U STATUTU UDRUŽENJA?

-Glavni cilj i oblast kojom se Udruženje bavi je HUMANITARNA POMOĆ BEBA, unapređivanje zaštite i zdravlja beba, edukacija trudnica i mama.

Melisa Osmanović predsednica udruženja Klub beba trudnica i mama
Melisa Osmanović predsednica udruženja Klub beba trudnica i mama

Udruženje mogu osnovati najmanje tri osnivača, s tim što najmanje jedan od osnivača mora imati prebivalište, odnosno sedište na teritoriji Republike Srbije.

Organi Udruženja, čiji mandat traje četiri godine, su:

 • Skupština
 • Upravni odbor
 • Izvršni odbor
 • Predsednik
 • Statutarna komisija
 • Nadzorni odbor

Navodi Melisa i dodaje da se niko nije setio da preuzme Statut Udruženja i konsultuje pravnika po potrebi kako bi se razmotrile zakonske regulative, odnosno da li se navodi kojima se bave u pritužbama podudaraju sa ciljevima i članovima iz zakona o udruženjima.

APR PRETRAGA SVAKE REGISTROVANE FIRME ILI DRUŠTVA JE JAVNA

-Svako može da preuzme statut i pročita za koje oblasti je registrovano Udruženje.

LAŽNA PATRONAŽNA SESTRA

Slučaj lažne patronažne sestre je nastao 7 godina kasnije. Kako je Udruženje raslo, dobilo preko 60.000 online članova i preko 10.000 uživo, rasle su i odgovornosti.

Melisa se nikada nije oglašavala o svojoj biografiji do sada, smatrala je da joj je odgovornost predsednice Udruženja i registracija dovoljna, te da se nikada neće dovesti u pitanje profesija. Tako nije davala značaj kada su je mediji i ostali saradnici potpisivali kao patronažna ili pedijatrijska sestra.-Ističe Osmanovićeva.

-Od svih navoda i laži koje kruže društvenim mrežama, slažem se kada se radi o predstavljanju odnosno najavi učesnika. Nisam sebe potencirala, odnosno smatrala sam sebe i svoju ulogu nebitnom jer sam se oslanjala na saradnike, uvek su bili lekari i sestre pored mene, koji verujem da ni oni nisu upućeni da li sam završila ili nisam. Sem radionica kupanja beba u saradnji sa budućim tatama i takmičenje u puzanju beba a u svrhu humanitarno-zabavnog karaktera, nisam imala dodirnih tema o bilo kojim drugim oblastima. Dojenje i baby friendly program radila su stručna lica, dok je godinama ranije oblast patronaže radila glavna patronažna sestra iz niškog Doma zdravlja. Takođe moram da istaknem da su se i u drugim gradovima angažovale patronažne sestre i babice iz domova zdravlja, dok su u medijima prenosili vest da sam ja glavni predavač.

Saradnja sa državnim institucijama kao i privatnim godinama unazad, mnoge je dovela u zabludu da ja radim kao zdravstveni radnik u tim ustanovama. Zapravo nikada nisam izjavila da radim, jer to nije izjava koju bi podržali radnici tih ustanova, mesta za pokrivanje i laži nema jer bi taj prekršaj remetio rad zaposlenima u zdravstvu. -Izjavila je Melisa Osmanović.

SARADNJA SA PORODILIŠTIMA U SRBIJI

Shodno ciljevima Udruženja, jedan od glavnih je saradnja sa porodilištima u smislu pružanja saveta i sprovođenja edukacija kroz obuku za trudnice od strane medicinskih radnika a donacija kroz sponzore od strane Udruženja. Tako je Melisa Osmanović, krajem 2022. a početkom 2023. započela saradnju sa niškim porodilištem.

Dodela plakete UKC Niš

-Dobila sam spisak potrebnih stvari za porodilište i isti prosleđivala sponzorima, farmaceutskim kućama, insistirala sam da se što pre klinici omoguće najpotrebnije stvari, zaista sam imala želju i volju da pomognem. Nisam se javno nikada oglašavala, smatrala sam da nije važno ko donira i ko je inicijator, već da se oprema i potrošni materijal što pre isporuče. Povređena sam što je dr Dejan Mitić izjavio: “Ta žena ima neko udruženje i nešto radi sa trudnicama, to je sve što znam.” Zaboravio je da je 2018. godine učestvovao na panelu koji sam organizovala za 150 trudnica u Regionalnom centru u Nišu a on je bio predavač.

FOTOGRAFIJE I VIDEO ZAPISI DRUGAČIJE GOVORE

-Upravo, fotografije iz poliklinike Life Impuls su zaista reklamnog porekla, u cilju najave svake tribine ili događaja a gde je učestvovala poliklinika je rađena najava, i to ne samo za njih već sam razne uniforme nosila sa brendovima koje sam predstavljala u skladu sa ugovorom o promociji. Udruženje poseduje uniforme sa natpisom Udruženja, koje smo nosile pedijatrijska sestra iz niškog porodilišta i ja u svrhu aktivnosti i potrebe Udruženja, na mnogim video zapisima i slikama #niškapatronaža nalazila se ona a ne ja. Kako ne želim da dovedem u pitanje radni status osoba koje su učestvovale, nisam ih pominjala u svojim izjavama.

NIŠKA PATRONAŽA O ČEMU SE RADI?

-Radi se o obilasku beba. Samo učlanjena članica po Statutu Udruženja ima prava da preko naše članske kartice ostvari jednu besplatnu patronažu. Svi ostali navodi, su neistiniti, jer po zakonu Udruženja žena koja je dala izjavu da sam se predstavljala kao patronažna sestra, prodavala usluge ili tvrdila da radim u zdravstvu ista nije zavedena. Navodili su da su plaćale uslugu patronaže 2 000 dinara, pored toga da sam delila besmislene savete plus materijal za bebe ili mamu sa isteklim rokom. Sve navode su izjavile žene koje ne poseduju ugovor između Udruženja i registrovane članice, jer da je registrovana ne bi izjavila da se patronaža odnosno poseta Udruženja plaća.

Melisa dodaje da je i za takve izjave potreban adekvatan dokaz od strane svog pedijatra ili bilo kog nadležnog lica.

-Kada vam neko savetuje da uključite formulu u 4. mesecu vašeg deteta a pritom imate mleka, tu osobu automatski prijavljujete ne navodite medijima. Uz pomoć lekara imate dovoljan dokaz za pokretanje krivične prijave. Isto bi se tada otkrilo ko radi nezakonito, bez stručne spreme, lažno se predstavlja i još vam i naplućuje uslugu. Dakle još jedna LAŽ.

Dodaje da je članarina propisana zakonom kao i da ona kao predsednica istog donosi odluku o visini iznosa članarine i finansijama, tako je odlukom Odbora Udruženja članarina 2018. godine bila 200 dinara, zatim 1000 pa 3000, poslednje dve godine iznos članarine iznosi 4000 dinara jednokratno, odnosno članovi koji se jednom registruju nemaju naknade troškova, ostvaruju benefite koje Udruženje ima u ponudi kroz člansku karticu dugoročno. Još jedna zabluda, obuka za buduće roditelje se ne plaća kao ni ostala učestvovanja u aktivnostima, ali postoji članarina koja je morala da se plati preko računa Udruženja i ista bude zavedena kroz registracionu prijavu članstva.

ŠTA UDRUŽENJE RADI U TOM OBILASKU?

-Udruženje može samo odnosno odgovorno lice ili uz pomoć stručnog lica, što je nekada i bio koncept da poseti članove koji pozivaju u pomoć. Nismo obilazili sve članice, već one koje su nas pozivale. Nisam imala “žrtve” niti ću ih ikada imati, jer je moj posao i odgovornost briga o bebama i pružanje pomoći HUMANITARNO. Niko iz Udruženja nije pribavljao korist, sredstva ili omaložavao rad državne patronaže. Pouzdano i svesno izjavljujem da nisam stajala na put državnim institucijama kako su navodili. Moj rad i aktivnosti nemaju veze sa državnom patronažom i u to su roditelji bili upućeni. Pored saveta i razmene iskustva, nekada kupanja i obrade pupka od strane Udruženja nisu rađene intervencije i dijagnoze čak ni pisane preporuke za apoteku. Državna patronaža iz Doma zdravlja je jedina registrovana i sprovodi koncept kroz određenu dokumentaciju, govore o imunizaciji, prvoj kontroli i ostalim savetima, mi to nismo radili niti je u opisu aktivnosti iz Statuta. Dakle priča o izjavi da sam patronažna sestra iz Kliničkog centra je dezinformacija, ljudi moraju da znaju da se patronaža za bebe radi isključivo iz Doma zdravlja u bilo kom gradu, patronaža pri porodilištu ne postoji.

NA PLATFORMAMA DRUŠTVENIH MREŽA STOJE EDUKATIVNI TEKSTOVI, KO IH PIŠE I DA LI SMEJU DA SE OBJAVLJUJU?

Svaki video zapis, reklama ili fotografija u vidu posta prolazi proveru i kontrolni nadzor. Shodno zakonu o oglašavanju medicinskih preparata, OTC preparata ili dodatka ishrani kao i ne medicinska sretstva se vodi evidencija šta se plasira putem društvenih mreža.

OSTALE AKTIVNOSTI KOJE SPROVODI UDRUŽENJE

Udruženje ima prava i u skladu sa zakonom da organizuje stručne skupove, savetovanja i druge oblike edukacija u oblasti trudnica i novorođenčeta. Udruženje se bavi zdravljem i edukacijom beba od rođenja do 6. godine deteta. U skladu sa tim, organizovana je puzijada i razne druge aktivnosti zabavnog karaktera u skladu sa Statutom. U Statutu nisu navedeni uslovi da organizator mora posedovati stručnu spremu kao i da ne sme da nosi dugu kosu, nokte, haljine…

MELISA OSMANOVIĆ “SIMBOL ZLA”

-Nažalost, svedoci smo izjava, naslova, tako je komentar koji je kružio na Twitteru odnosno sada X mreži, Melisa Osmanović SIMBOL ZLA, dobio najviše pažnje. Melisa nije simbol zla, beba je bila simbol Kluba, i zbog toga je Melisa često bila fotografisana s bebama, i prvo na šta se pomislilo pre ovog skandala kada se pomene Meli je beba. Sada je sinonim: “Lažna patronažna sestra“.

VLADAJUĆA STRANKA, DRŽAVA ILI MAFIJA?

Ništa od toga! Dakle, apsolutno sama, uzdam se uz svoj Statut, zakon, pravo i pečat. Nisam ja odgovorna što se novinar nije setio da otvori ciljeve iz Statuta, već je slušao Anu Mihajlovski. Udruženje poseduje 22. člana navedena iz zakona. Kruže priče da Udruženje finansira grad Niš ili da je pod pritiskom vladajuće stranke. Udruženje nije primilo donaciju ili bilo koja novčana sredstva po pitanju finansiranja projektima ili drugim osnovama od strane bilo kog državnog organa, od dana registrovanja do danas, dokazi su izvod iz banke. Zakon nalaže da nijedna stranka ne sme sarađivati sa nevladinim sektorom koji se bave maloletnim licima, strogo se osuđuje bilo kakvo povezivanje stranačkih aktivnosti sa aktivnostima Udruženja. Što se mene lično tiče kao privatnog lica, ljudi su me viđali u društvu Srpske napredne stranke kao i Jedinstvene Srbije, i ja ostajem pri mišljenju da sama biram svoje okruženje i dajem prednost i podršku rezultatima i na osnovu toga biram u čijem ću se društvu naći. – Dodaje Osmanovićeva.

Melisa Osmanović predsednica udruženja Klub beba trudnica i mama
Melisa Osmanović predsednica udruženja Klub beba trudnica i mama

STRUČNO LICE I UDRUŽENJE

Već sam govorila o tome, Udruženje može da otvori lice koje ispunjava uslove Agencije za privredne registre u Republici Srbiji. Uslova o obrazovanju na listi nema. Ali bez obzira, usko sam povezana sa zdravstvom, te ću zbog toga u najkraćem mogućem roku završiti smer koji sam upisala. – Ističe Melisa Osmanović.

ISPOVEST MELISE OSMANOVIĆ

Žao mi je što se moja fotografija sa naslovom: LAŽNA PATRONAŽNA SESTRA HARA SRBIJOM, a koja je kružila svetom dovodi u istoj poziciji sa kliminalcima u kategoriji crne hronike protiv kojih je sprovedena izrečita mera o nadrilekarstvu i nadriapotekarstvu. Ja nisam u postupku bilo kog prekršaja dok su mediji preneli drugačiju poruku i time uznemirili javnost. Kako je u ovom sklandalu učestvovalo više ljudi iz različitih branši, shodno izjavama i dokazima, jer se ja neću baviti rekla-kazala sistemu i učestvovati u spektakulacijama, već vas obaveštavam da ću opravdati poverenje svojih članova, lekara i saradnika i dokazati da nisu prevareni. Nažalost osobe koje nisu upućene, stručne i nadležne da se bave mojim slučajem, narušile su ugled mog Udruženja i ostalih brendova pominjajući ih kroz negativan kontekst bez osnove i dokaza. Jer da isti postoje, ja ne bih mogla sada da pišem tekst već bi bila iza rešetaka kako su to mnogi zamišljali.

Melisa Osmanović predsednica udruženja Klub beba trudnica i mama
Melisa Osmanović predsednica udruženja Klub beba trudnica i mama

DALJI RAD UDRUŽENJA

Udruženje nikada nije imalo izrečitu naredbu o prestanku rada, trenutna situacija je ostala nepromenjena. Prema predlogu Upravnog Odbora vanredna sednica Skupština Udruženja zakazana je u Aprilu 2024. i uz pomoć aktivnih članova, a sve navedeno po zakonu, izmenićemo Statut, dodati saradnike i smeniti članove. Takođe bih već sada mogla istaći da će zaduženja pri medicinskom sektoru pripasti VMS iz Niša a koja će nastaviti dalje sa sprovođenjem aktivnosti Udruženja Kluba beba trudnica i mama do daljeg, dok će u Odboru biti dodata nova lica koja će Udruženju pomoći svojim znanjem i iskustvom da preprode medijsku krizu. U Odboru ulaze pravnici, advokati, prosvetni radnici i medicinski radnici. Na mesto predsednika odnosno odgovornog lica ja ostajem u drugom mandatu, dok će moj resor biti i dalje organizacija, marketing, advertajzing i komunikacija sa javnošću a u cilju promocije, najave i informisanje članova i ostalih o narednim aktivnostima Udruženja. – Dodaje Melisa Osmanović.

NAJAVA TUŽBE

Protiv Ane Mihajlovski će se podneti krivična prijava za uznemiravanje javnosti, odštetu pomenutih učesnika koji nemaju veze sa skandalom a pogotovo zbog eksponiranja fotografija lekara i drugih lica bez dozvole autora istih. Bez obzira što je moj profil javan, po zakonu za svaki post imam saglasnost, međutim gospođa Ana kao i drugi učesnici nemaju prava. Pored Ane Mihajlovski i Marije Stanković, angažovaću advokate i sve mere kako bi žene koje su lažno svedočile u medijima i ispred kamera, još jednom iste navode sa dokazima svedoče na sudu.

Melisa Osmanović predsednica udruženja Klub beba trudnica i mama
NACIONALNA KAMPANJA: ” POJAČAJMO SVEST O ZAJEDNIŠTVU I POVEĆANJU NATALITETA” ĆE SE NASTAVITI.

Da je biti predsednik lako, predsednik bi bio svako. Hvala na pažnji. -Završava svoju priču predsednica Udruženja “Klub beba trudnica i mama”. Dodaje da pratite postove kako biste merodavno bili informisani bilo da se radi o pozitivnom ili negativnom ishodu, ona je tu da vesti podeli sa vama. Najavljuje i saradnje sa ministarstvima u cilju podrške i prava trudnica i porodilja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pretraga…

Poslednji članci

 • Udruženje Klub beba trudnica i mama: Usvojen novi Statut
  Udruženje Klub beba trudnica i mama: Usvojen novi Statut

  Udruženje Klub beba trudnica i mama registrovano 15.12.2017. godine u Nišu, donelo odluku o izmenama Statuta odnosno ciljevima oblasti: U nastavku prenosimo novi Statut Udruženja: Udruženje „,KLUB BEBA TRUDNICA I MAMA” (u daljem tekstu: Udruženje) je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti HUMANITARNE POMOĆI BEBAMA, TRUDNICAMA I MAMAMA.…

 • Moje iskustvo u niškom porodilištu: Nakon kiše uvek dolazi najlepša duga! 
  Moje iskustvo u niškom porodilištu: Nakon kiše uvek dolazi najlepša duga! 

  Pozdrav svima koji ovo čitaju, Ovo je priča o jednom malom anđelu Lenki i njenoj seki, duginoj bebi Aurori. Za prvu trudnoću saznajem 2020. godine, pik korone, karantin, haos. Naravno bila sam u šoku ali i presrećna. Moja borba počinje rezultatima dabl testa koji je pokazao rizik za Edwardsov i Patau sindrom 1:5. Doktori su…

 • Putna apoteka: Preporuka pedijatra
  Putna apoteka: Preporuka pedijatra

  Planiranje putovanja sa decom podrazumeva mnogo više pripreme nego kada putujete bez njih. Ipak takva putovanja su najlepša. Ona obično bivaju puna avantura i neočekivanih, ali zabavnih dogadjaja koji se pretvaraju u najlepše uspomene. Da vam zdravstvene tegobe ne zadaju glavobolju na putovanju, prilikom pakovanja ne zaobaravite da spakujete putnu apoteku za vaše dete. Uz…