Niš – Srbija

redakcija@kbtim.rs

Drugi Kongres za trudnice odnosno panel za buduće roditelje, u organizaciji Kluba beba trudnica i mama, održan je u Kongresnom Centaru Constantinus u Nišu, sa ciljem podrške nacionalnim merama za podsticaj populacione politike i borbe za povećanje nataliteta.

Panel je podeljen na pet predavanja koja se tiču različitih faza trudnoće, porođaja i odgoja deteta. Predavanju su održali dr Petar Stojković, anesteziolog dr Tamara Petković, specijalista pedijatrije dr Ana Milenović, dr Vanja Petrovski specijalista pedijatrije i dr Margo Božinović Stanojević dečiji iadolescentni psihijatar, psihodinamski psihoterapeut.

Klub beba, trudnica i mama već osam godina nastoji da svojim predavanjima podstakne povećanje nataliteta. Priređuju i školice roditeljstva, koje mesečno pohađaju oko 15 polaznika.

Udruženje je osnovano u Nišu, ali deluje u svim gradovima Srbije. Kongres za trudnice biće organizovan marta u Beogradu, aprila u Novom Sadu i maja u Kragujevcu.

Melisa Osmanović predsednica udruženja Klub beba trudnica i mama
Melisa Osmanović predsednica udruženja Klub beba trudnica i mama

Melisa Osmanović, predsednica udruženja Kluba beba trudnica i mama, ističe da je kao cilj u novoj kampanji ove godine osnovala novi humanitarni fond pod nazivom NEONATUS, a koji je zapravo kruna svih aktivnosti koje je sprovodila u proteklih par godina i koje će sprovoditi u narednom periodu.

Srećna sam i zahvalna svojim prijateljima i ljudima koji veruju u mene, moj rad, i ciljeve koje svakodnevno sebi zadajem a iste se trudim da i ispunim. Dugo sam razmišljala, i nakon svih nedoumica sam konačno donela odluku da se kreira fondacija za novorođene bebe, što sam i učinila.

Melisa Osmanović osnivač humanitarnog fonda NEONATUS

Prvi fond za novorođene bebe!

Saradnja sa neonatološkim centrima i porodilištima u Srbiji u cilju poboljšanja uslova i pomoći kako terminskim tako i prevremeno rođenim bebama.

📢 Pozivam sve ljude koje žele da se priključe fondaciji, i time zajedničkim snagama pomognemo svakoj bebi koja se rodi u boljim uslovima.

O ovoj Fondaciji ću više govoriti na televizijama, medijima kao i eksponirati je na svim dešavanjima koja se organizuju od strane udruženja “Klub beba trudnica i mama”.

Donacija sredstava se može vršiti do svakog novembra u godini, kada se u poslednjem mesecu u godini očekuje prenos sredstava u humanitarne svrhe ustanovi koju izaberu članovi udruženja Klub beba trudnica i mama. ❤️

Za kraj, prenosimo vam deo atmosfere iz Niša putem fotografija, a organizatori najavljuju novo druženje u Delta Planetu u Nišu 16 i 17. marta dok se naredni veliki spektakl očekuje narednog meseca u Beogradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pretraga…

Poslednji članci

 • Udruženje Klub beba trudnica i mama: Usvojen novi Statut
  Udruženje Klub beba trudnica i mama: Usvojen novi Statut

  Udruženje Klub beba trudnica i mama registrovano 15.12.2017. godine u Nišu, donelo odluku o izmenama Statuta odnosno ciljevima oblasti: U nastavku prenosimo novi Statut Udruženja: Udruženje „,KLUB BEBA TRUDNICA I MAMA” (u daljem tekstu: Udruženje) je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti HUMANITARNE POMOĆI BEBAMA, TRUDNICAMA I MAMAMA.…

 • Moje iskustvo u niškom porodilištu: Nakon kiše uvek dolazi najlepša duga! 
  Moje iskustvo u niškom porodilištu: Nakon kiše uvek dolazi najlepša duga! 

  Pozdrav svima koji ovo čitaju, Ovo je priča o jednom malom anđelu Lenki i njenoj seki, duginoj bebi Aurori. Za prvu trudnoću saznajem 2020. godine, pik korone, karantin, haos. Naravno bila sam u šoku ali i presrećna. Moja borba počinje rezultatima dabl testa koji je pokazao rizik za Edwardsov i Patau sindrom 1:5. Doktori su…

 • Putna apoteka: Preporuka pedijatra
  Putna apoteka: Preporuka pedijatra

  Planiranje putovanja sa decom podrazumeva mnogo više pripreme nego kada putujete bez njih. Ipak takva putovanja su najlepša. Ona obično bivaju puna avantura i neočekivanih, ali zabavnih dogadjaja koji se pretvaraju u najlepše uspomene. Da vam zdravstvene tegobe ne zadaju glavobolju na putovanju, prilikom pakovanja ne zaobaravite da spakujete putnu apoteku za vaše dete. Uz…